Kezdőlap Gyülekezeti Hírek Ne add fel a szeretteiddel kapcsolatban

Ne add fel a szeretteiddel kapcsolatban

251
0
MEGOSZTÁS

Amikor 18 éves lettem elköltöztem otthonról, pedig semmiképpen nem mondhatom, hogy nehéz életem lett volna. Nagyszerű családom van. A nagyszüleim Joyce és Dave Meyer, tehát egyértelműen úgy nőttem fel, hogy tudtam, mi a helyes és mi a helytelen.

Azonban mégis a függetlenséget választottam; összepakoltam a dolgaimat és egyszerűen nem mentem haza.

Néhány évvel korábban, a középiskola első évében egy új baráti körhöz csapódtam. Gyakorlatilag minden időmet velük akartam tölteni, és olyan dolgokat csinálni, amit a családom ellenzett.

Mire elköltöztem otthonról, addigra már dohányoztam, ittam és kokaint is használtam. Végül mindenféle drogot kipróbáltam, amit csak el tudtok képzelni. De nem csak használtam, hanem árultam is. Többször börtönbe kerültem emiatt. Amit lehet, mindent megtettem azért, hogy egyre távolabb kerüljek Istentől.

Volt egy albérletem, ahová a barátom, Nate, is beköltözött. Együtt ittunk és együtt drogoztunk. Mindenünket egyenlően megosztottuk egymással.

Abban az időben a drog fontosabbá vált számomra, mint bármi más, és ez rengeteg problémát okozott. Nate-tel mindig más lakásba kellett költöznünk, mert mindenhonnan kirúgtak minket, amiért hangosak voltunk. A szomszédaink számtalanszor kihívták a rendőrséget miattunk. Szinte megszokott dolog volt, hogy rendőrök jöttek hozzánk, megbilincseltek és kábítószer után kutattak.

Egyik este nagyon magam alatt voltam. Veszekedtünk Nate-tel, és elegem lett a rendőrségi ügyekből is. Akkor már évek óta nem beszéltem Istennel, de azon a ponton elkezdtem imádkozni, és Isten azt mondta, ha most azonnal nem megyek haza a szüleimhez, akkor már soha többé nem fogok.

Hajnali háromkor felhívtam anyukámat, majd apukám eljött értem. Nem mondom, hogy a szüleim repestek az örömtől, hogy hazatértem. Korábban voltak hiányosságaim az őszinteség terén, és rengetegszer hazudtam nekik. Senki sem bízott meg bennem. Egy öcsém és két húgom van, akik nem akartak tudomást venni rólam.

Bezárkóztam, hónapokig szinte ki sem mentem a szüleim házából. Azután, elkezdtem gyülekezetbe járni, munkát kerestem, és közmunkát is végeztem a korábbi drogügyek miatt.

Miközben én azon dolgoztam, hogy rendbe tegyem az életem, Nate heroin túladagolásban meghalt. Tudtam, hogy én is lehettem volna a helyében. És azt is tudtam, hogy teljesen bele kell vetnem magam Isten Igéjébe, és hogy nem nézhetek vissza.

Annak ellenére, hogy rengeteg energiát fordítottam arra, hogy elfussak Isten elől, Ő mégis megmutatta nekem, hogy törődik velem. Soha többé nem fogok kételkedni a szeretetében. Mára csodálatos kapcsolatom van Vele. El sem tudom képzelni, hogy úgy hozzak döntést az életemmel kapcsolatban, hogy előtte ne mennék Hozzá. És el sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok, hogy adott nekem egy második esélyt és egy teljesen új életet.

Ámulatos, hogy mennyi mindent kaptam, mióta az Ő útját járom. Másfél évvel azután, hogy hazaköltöztem, a gyülekezetben megismerkedtem Tanna-val, aki a feleségem lett. Három éves kisfiúnk a legcsodásabb gyerek a világon. Minden nap alig várom, hogy hazaérjek és vele legyek. Az egész családom bizalmát is visszanyertem.

Februárban megkértek, hogy osszam meg a bizonyságomat egy Joyce Meyer konferencián. Nem szeretek emberek előtt beszélni, így nagyon izgultam. Azonban, nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy a nagymamám felkért. A lábam remegett, de Isten megsegített, és tudtam, hogy vannak ott olyanok, akiknek pont arra van szükségük, hogy hallják, amit mondok.

Bár olyan családban nőttem fel, ahol minden Istenről szólt, valahogy soha sem sikerült személyes kapcsolatba kerülnöm Vele. Mindahányszor bajba kerültem, az anyukám megpróbált visszarántani, azonban, vannak olyan gyerekek, akiknek maguknak kell megtanulniuk a leckét – én egy ilyen gyerek voltam.

A konferencián a Példabeszédek 22:6-ot osztottam meg, ami így szól: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” Ez Istennek egy hatalmas és bátorító ígérete.

Ha a gyermekedet, vagy más szerettedet próbálod Isten követésére tanítani, – és az illető mindent megtesz azért, hogy minél távolabb kerüljön Tőle – ne csüggedj el. Ne veszítsd el a reményt. Imádkozz tovább. Tedd azt, amire a Szent Szellem vezet, azután hagyd Isten kezében a dolgot. Ő nagyon szereti a szerettedet és mindent megtesz érte.

„Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.”

(Filippi 1:6)

MEGOSZTÁS
Előző cikkÉlvezd a mindennapi életet
Következő cikkMi szél hozott?