Kezdőlap Pages Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Miskolc Diósgyőri Református Egyházközség bemutatása…

 

Kik vagyunk?

Gyülekezetünk a Magyarországi Református Egyház része, azon belül a Tiszán-inneni Református Egyházkerület Püspöksége és Borsod-Gömöri Ref. Egyházmegye esperessége alá tartozik. Egyike a Miskolc területén működő 14 református gyülekezetnek.

Hol vagyunk?

Egyházközségünk Miskolcnak a Bükk hegység felé eső peremvárosrészén, Diósgyőrben található. A valamikori önálló nagyközség (sokáig királyi uradalom) a hatvanas évek idején a kohászat felfejlesztése folytán nagy változáson ment keresztül. Lakossága több tízezerre nőtt, több lakótelep létesült, összeépült Miskolccal és mára már teljesen integrálódott.

Hányan vagyunk?

Gyülekezetünk területén körülbelül 3-4000 azok száma, akik reformátusnak vallották magukat a legutóbbi népszámláláskor. Közülük azonban csak mintegy 800-an tartoznak aktívan a gyülekezetünkhöz. Igyekszünk azonban a most még távol valókat is megszólítani, gyülekezetünk életébe bevonni.

Merre tartunk?

Ennek érdekében sokat imádkozunk, megragadunk minden lehetőséget és új kezdeményezésekre is nyitottak vagyunk, hogy egyházi életünk ne csupán egy muzeális, hagyományőrző élet, hanem egy lüktető, jövőt építő keresztyén (Jézus Krisztust követő) életforma legyen. Szüntelenül keressük ennek bibliai útmutatását és a Szentlélek segítségével – aki a bölcsességnek, és szeretetnek a Lelke -, állandó reformációra törekszünk – úgy, hogy az az idősebb generáció számára is elfogadható, a fiatalabbak számára pedig vonzó legyen.

Áldás, Békesség!

Péter András és Péterné Szűcs Katalin
lelkipásztorok